
Rakuuna-pinaattiletut
- 2 kananmunaa
- 5 dl maitoa
- 0,75 tl suolaa
- 2,5 dl vehnäjauhoja
- 2 rkl voita
- 3 dl hienonnettua tuoretta pinaattia
- 4 rkl hienonnettua rakuunaa
Sekoita kananmuna, maito, suola ja jauhot kulhossa. Sulata voi pannussa ja freesaa nokkoset ja rakuuna
kevyesti, ja sekoita ne lettutaikinaan. Anna taikinan turvota noin 15 minuuttia. Paista letut voiöljyseoksessa.
Hollandaise
- 1 rkl valkoviinietikkaa
- 4 rkl vettä
- 5 keltuaista
- 200 g kirkastettua voita
- 0,5 sitruunan mehua
- 0,5 tl suolaa
Sekoita etikka, vesi ja keltuaiset kulhossa tai kattilassa. Kypsennä seosta vesihauteessa tai miedolla lämmöllä
kattilassa koko ajan vatkaten 82-asteiseksi.
Nosta kulho pois liedeltä ja jatka vatkaamista hetken verran, jotta massan kypsyminen pysähtyy.
Lisää kirkastettu voi ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Mausta lopuksi sitruunamehulla ja suolalla.
Tarjoile letut ja hollandaise tuoreiden yrttien ja kevyesi uunissa lämmitetyn loimulohen kanssa.