Tuotteet
Kalavapriikin tuotteet valmistetaan perinteitä kunnioittaen mutta nykyteknologiaa hyödyntäen. Tuotanto- ja tuotekehitystiimien ammattitaito on hioutunut vuosien kokemuksen myötä. Henkilöstö on opetellut prosessin itse alusta pitäen. Kaikki alkukäsittely eli kalan leikkaaminen tehdään käsin. Savustamisessa käytetään aitoa leppälastua, joka muodostaa aidon savun. Suolaamisessa käytetään pelkkää suolaa ilman mitään arominvahventeita. Missään vaiheessa prosessissa ei hätäillä, vaan tuotteiden annetaan tasaantua ja suolaantua rauhassa ennen prosessin jatkumista.
Tuotekehitystä ohjaavat perusperiaatteet ovat maksimaalinen maku ja maksimaalinen tuote. Kalavapriikin tuotteiden kehitysprosessi on ollut pitkä ja tarkka. Inspiraatiota on haettu maailmalta erilaisista tapahtumista sekä ravintolarajapinnasta. Prosessi on perinpohjainen ja siihen osallistuvat sekä Kalavapriikin oma tiimi että asiakkaat. Laitteiden asetukset ja tuotteiden ominaisuudet ovat tarkassa tiedossa jo kauan ennen varsinaisen tuotannon alkamista.
Kaiken kaikkiaan Kalavapriikin tuotekehitys on asiakasohjautuvaa eli sitä tehdään mitä asiakkaat haluavat. Siksi tuotteita voidaan myös varioida asiakkaiden tarpeiden ja mieltymysten mukaan esimerkiksi suolaisuutta ja savuisuutta säätelemällä.
Tiettyjen tuotteiden, “kunniatuotteiden” reseptit on lyöty lukkoon, eikä niiden ulkonäköä, makua eikä rakennetta muuteta. Muuten tuotekehityksessään Kalavapriikki reagoi asiakkailta, omalta henkilöstöstä sekä sesongeista tuleviin impulsseihin. Uusia tuotteita tulee valikoimiin vuosittain. Lähitulevaisuudessa tullaan lanseeraamaan myös kokonaan uusia tuoteperheitä.