Siirry sisältöön

Kalaelämysskaban voitto Korpilahden yhteiskoululle

kalaonni-kalafest-voittaja.jpg

Haastoimme yläasteikäiset kalaelämysskabaan, jonka palkintona oli 1 000 € luokkaretkikassaan. Kalaskabasivulle uiskenteli yksi jos toinenkin kelpo kalatarina, joten voittajan valinta oli varsin haastavaa. Tästä huolimatta, meillä on nyt voittaja.

Onnea Korpilahden yhteiskoulu! Lukaise voittajan tarina alta.

”Olen tehnyt aiemmin kalaruokaa mm. tonnikalapastaa ja sushia mutta paras kalakokkaukseni on teriyaki-lohta. Laitoin sitä koska tykkään japanilaisesta keittiöstä ja söin kerran aikaisemmin ihanaa teriyaki-lohta. Teriyaki on ruoanvalmistusmenetelmä, jossa grillattava ruoka maustetaan soijapohjaisella maustekastikkeella.

Koristelin annoksen salaatilla, sitruunalohkolla, kukkakaalilla, smetanalla ja yrteillä ja yritin saada siitä hienon näköisen.

Ruokaani söi oma äiti ja se maistui hänestä herkulliselta. Äidin mukaan kokkauksesta ja kotitöistä tulee helposti riitaa ja niitä kannattaa oppia jo pienenä, jos on poika. Äiti neuvoi, että jos joskus alan seurustella, naisille kannattaa kokata kalaa ja vihanneksia koska monet ovat vähähiilaridietillä.

Opin, että kalassa on hyvälaatuista proteiinia, D-vitamiinia, jodia, seleeniä ja Omega 3 -rasvahappoja, jotka suojaavat aivoja esimerkiksi muistisairauksilta. Mummonkin olisi kannattanut syödä pienenä enemmän kalaa.

Oli kivaa ja aika nopeaakin kokata kalaruokaa. Maustumiseen, paistamiseen ja annoksen koristeluun meni aikaa reilut puoli tuntia. Kokkaan teriyakilohta varmasti toistekin.”

Kiitos kaikille kalaelämyksiä jakaneille ja suuret onnittelut voittajaluokalle!