Siirry sisältöön

Kirjolohilasagne

60 min


1 prk Savu-chili kirjolohisäilykettä
2 salottisipulia
2 valkosipulinkynttä
200g tomaattimurskaa
50g vehnäjauhoja
50g voita
500g maitoa
200g Valio Emmental mustaleima -juustoa


Lasagnelevyjä
Tuoretta basilikaa
Suolaa
Lasagnelevyjä

 

Valmistusohjeet:

Hienonna valkosipuli ja salottisipuli. Kuullota kattilassa tai paistinpannulla tilkassa rypsiöljyä kunnes kypsiä. Lisää savu-chili kirjolohi sekä tomaattimurska. Tarkista maku, mausta tarvittaessa suolalla oman maun mukaan.

Sulata voi kattilassa, lisää ja sekoita vehnäjauhot joukkoon. Lisää kiehautettu maito pieni määrä kerrallaan voi-jauhoseoksen joukkoon samalla sekoittaen. Anna kiehua hiljalleen samalla sekoittaen n. 10 minuuttia kunnes kastike sakenee. Lisää joukkoon puolet Emmental juustosta.

Kasaa lasagne vuokaan. Laita pohjalle 1/3  savu-chilikirjolohitomaattikastikkeesta, asettele päälle lasagnelevyjä yhteen kerrokseen peittäen tomaattikastikkeen. Lisää lasagnelevyjen päälle 1/3 valkokastikkeesta. Tee vielä kaksi kerrosta. Lisää viimeisen valkokastike-kerroksen päälle loput Emmental juustosta.

Paista 180-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Tarkkaile lasagnen pintaa, mikäli saa liikaa väriä lisää folio vuoan pintaan loppupaiston ajaksi. 

 

Kirjolohilasagne ja annos pöydällä.