Siirry sisältöön

Togarashi-kirjolohta ja kasviskääryleitä

40 min

Tästä ohjeesta saat sopivasti annokset kahdelle henkilölle.

Valmistusaika on 40 minuuttia ja voit kokata annokset grillissä tai uunissa ja pannulla.

  • Kaksi shalottisipulia
  • Kaksi porkkanaa
  • Puolikas kesäkurpitsa
  • Yksi savoijinkaali, kiinankaali tai varhaiskaali
  • 2 dl majoneesia
  • 1 pullo satay-kastiketta
  • 1 pkt Togarashi-kirjolohipala
  • Rypsiöljyä
  • Suolaa

Valmistusohjeet:

Pese ja kuori kasvikset. Leikkaa kesäkurpitsa puoliksi ja poista siemenet lusikalla.

Suikaloi kasvikset ohuiksi suikaleiksi ja laita suikaleet kulhoon. Lisää sinne hieman öljyä ja suolaa.

Ota kaalista lehtiä irti repimättä niitä. Leikkaa kaalinlehdistä paksuimmat oksat pois ja leikkaa lehdet vielä puoliksi.

Laita suikaloituja kasviksia kaalinlehden päälle ja kääri tiukalle rullalle. Kun rulla on valmis, työnnä grillitikku rullan kummastakin reunasta läpi. Tee rullia 3-4 kpl / annos.

Laita majoneesi kulhoon ja lisää sinne noin puoli pulloa satay-kastiketta ja sekoita.

Laita rullien päälle hieman öljyä ja grillaa rullavartaita välillä käännellen noin 10 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat hieman pehmenneet.

Laita kirjolohipalojen päälle hieman öljyä ja grillaa paloja nahkapuoli ylöspäin noin 2-3 minuuttia. Käännä palat ja grillaa nahkapuolta miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia tai nosta kirjolohipalat grillin lämpöritilälle.

Reseptiyhteistyö: Aki Tuomainen, Ravintola Evä

Kalaonni resepti Kalaonni resepti Togarashi-kirjolohipala ja kasviskääryleitä