Kalaonni

Paikallisuus on perusarvomme

Facebook Instagram

  • Etusivu
  • Tuotteet
    • Kuluttajapakatut tuotteet
    • Palvelutiskituotteet
    • Horeca-tuotteet
  • Tietoa Kalaonnesta
    • Yritystarina
    • Paikallisuus
    • Tuotetarina
    • Ympäristövastuullisuus
    • Sertifikaatit
  • Reseptit
  • Kalavastuu
    • Muutosmanifesti
    • Uusi kalapolvi
    • Mittaustalkoot
    • Hiilijalanjäljillä
  • Ajankohtaista
  • Yhteystiedot
  • Kalafest
    • Kisa
  • Suomi
    • English
Etusivu / Reseptit / Yrttigraavilohta, piparjuurismetanaa, siikliä ja pikkelöityä avomaakurkkua

Yrttigraavilohta, piparjuurismetanaa, siikliä ja pikkelöityä avomaakurkkua

23.8.2018

Yrttigraavilohta, piparjuurismetanaa, siikliä ja pikkelöityä avomaakurkkua

Reseptit: Anssi Kantelinen / Ravintola UrbanAinekset (4 annosta)

250 g siivutettua yrttigraavilohta

Perunat:

  • 800 g siikli perunaa
  • 2,5 l vettä
  • 1 rkl suolaa

Keitä perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä.

Piparjuurismetana:

  • 200 g smetanaa
  • 2 tl piparjuuritahnaa tai tuoretta raastettua piparjuurta
  • 1 rkl juoksevaa hunajaa
  • ¼ sitruunanmehu
  • ripaus suolaa ja mustapippuria

Yhdistä ainekset kulhossa ja vatkaa smetana kuohkeaksi. Halutessasi voit laittaa valmiin massan pursotinpussiin, mistä smetana on helppo annostella.

Pikkelöidyt avomaakurkut:

  • 2 kpl ohueksi siivutettua avomaakurkkua
  • 0,5 dl väkiviinaetikka
  • 1 dl sokeri
  • 1,5 dl vesi
  • ¼ ruukkua hienonnettua ruohosipulia ja kirveliä

Kiehauta etikka, sokeri ja vesi kattilassa. Jäähdytä. Pyöräytä viipaloidut kurkut pikkelssiliemessä ja yrteissä juuri ennen tarjoilua.

Kasaa annos laakeaan astiaan kerroksittain. Alimmaiseksi perunat ja lohet, jonka jälkeen voit koristella annoksen smetanalla ja kurkuilla.

Kuvat: Joonas Koponen / Spottikuva

Uusimmat reseptit

Paholaisen burger

1.6.2023

Kylmäsavukirjolohirieska

1.6.2023

Ajankohtaista

Lohitalkoot lähettää luontoon 5357 rohkeaa seikkailijaa – tempauksella tuetaan Kemijoen vaelluskalakannan elpymistä

23.5.2023

Kaipaatko makua ja väriä kalaruokaan? Näillä eväillä onnistut helposti

27.4.2023

Lämpöaalto humahti läpi ruokakauppojen – Kalaonnin uutuustuotteissa hohkaa trooppinen ja kotoinen kesä

27.4.2023

YHTEYS

Pienen Neulamäentie 5
70800 Kuopio
Puh. +358 20 703 2521

TUOTTEET

Kuluttajapakatut tuotteet
Palvelutiskituotteet

Tietosuoja

Tietosuojaseloste
Evästeinfo

Kalaonni oiva