Siirry sisältöön

Kalavapriikki Oy vaihtaa FCS-sertifioituihin aaltopahvipakkauksiin

aaltopahvi_1400x933.jpg

Lehdistötiedote 11.9.2019

Kalavapriikki Oy vaihtaa FCS-sertifioituihin aaltopahvipakkauksiin

Kalavapriikki Oy haluaa vaihtaa kaikki nykyiset kierrätettävät aaltopahvipakkauksensa FSC-sertifioituihin aaltopahvipakkauksiin.

Aaltopahvipakkaus on sekä käyttö tavoiltaan monipuolinen että ympäristön kannalta vastuullinen ratkaisu. Paitsi että pakkaus on kierrätettävä, se voidaan myös useimmissa tapauksissa valmistaa kierrätysmateriaalista. FCS-sertifioitu raaka-aine tarkoittaa, että kuitu on vastuullisesti tuotettua.

Kalavapriikki Oy on jo aiemmin korvannut EPS-muovilaatikot DS Smithin valmistamilla kierrätettävillä kuitupohjaisilla ja kosteutta kestävillä Tuoreboxi-aaltopahvilaatikoilla.

Jari Korhonen, toimitusjohtaja, Kalavapriikki Oy:

“Muutos on vaikuttanut merkittävästi käytetyn muovin määrään, laskenut hankintalogistiikan hiilidioksidipäästöjä, pienentänyt varastotilan tarvetta, helpottanut ravintoloiden ja vähittäiskauppojen kierrättämistä sekä tietenkin edistänyt Kalavapriikin tuotteiden erottumista pakkauksen brändipainatusten ansiosta.”

Seuraavana askeleena FCS-sertifioidut pakkaukset

Kalavapriikki Oy jatkaa toimintansa kehittämistä yhä ympäristöystävällisemmäksi ja siirtyy käyttämään FSC-sertifioituja aaltopahvipakkauksia.

Kalavapriikille aaltopahvipakkauksia toimittavan DS Smithin kaikki Suomen tehtaat ovat FSC-sertifioituja. FSC (Forest Stewardship Council) -sertifiointi osoittaa, että tuotteen raaka-aine on vastuullisesti tuotettua. Pakkauksen alkuperä on aina jäljitettävissä tuotannon alkulähteille metsään saakka. Tällä on suuri merkitys tuoteturvallisuudelle ja kestävän kehityksen jatkumiselle.

Kari Vuori, Business Development Director, DS Smith:

” FSC-sertifioitujen tuotteiden kysyntä on kasvanut asiakaskunnassamme, sillä se on luotettava tapa todentaa vastuulliset valinnat. Asiakkaamme ja yhteistyökumppanimme hyötyvät sertifikaatista, sillä se osoittaa aukottomasti ja puolueettomasti millaisen kumppanin kanssa he ovat tekemisissä. Arvojemme mukaisesti me kannamme vastuumme. Olemme ylpeitä siitä, mitä teemme ja miten huolehdimme asiakkaistamme, henkilöstöstämme ja meitä ympäröivästä yhteiskunnasta. Siksi meille on kunnia-asia merkitä valmistamamme pakkaukset yrityksemme logolla. Asiakas voi olla varma, että tuote on peräisin vastuulliselta valmistajalta – DS Smithiltä.”