(4 henkilölle). Valmistusaika noin 20 min
Ainekset:
8 kpl soft-tacoja (pehmeitä tortillalettuja tai -veneitä)
400 g maustettua lämminsavulohta (esim. 2 pkt Kalaonnin Lime-Chili lämminsavukirjolohi)
1 kiinankaali
3 porkkanaa
3 omenaa
2 dl majoneesia
0,5 dl seesaminsiemenöljyä
2 rkl gochujang-chilitahnaa
0,5 dl kuorittuja seesaminsiemeniä
1 nippu korianteria
2 limeä
Vihreää tabascoa
Sormisuolaa
Valmistusohjeet:
- Leikkaa kiinankaali pituussuunnassa neljään osaan ja leikkaa suikaleiksi.
- Poista omenoista siemenkota, viipaloi ja leikkaa suikaleiksi.
- Leikkaa kuorittu porkkana kolmeen osaan, viipaloi ja leikkaa suikaleiksi.
- Mausta majoneesi sekoittamalla siihen kulhossa gochujang-tahna sekä seesaminsiemenöljy.
- Paahda seesaminsiemenet pannulla miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen.
- Lämmitä tortillaletut uunissa tai paahda kevyesti pannulla.
- Kasaa annokset nostelemalla tortillaletuille kasvissuikaleet ja lämminsavukirjolohi viipaleina.
- Lisää gochujang-seesamimajoneesi ja muutama tippa vihreää tabascoa.
- Viimeistele annokset limemehulla, paahdetuilla seesaminsiemenillä ja korianterilla. Mausta sormisuolalla.
Vinkki illanistujaisiin! Käytä taco-kuorina tortillaveneitä ja voit kasata kalatacot etukäteen valmiiksi ennen vieraiden saapumista.