Siirry sisältöön

Kalahampurilaiset

60 min

Marinadi kalalle

  • 60 ml mirin
  • 100 g Miso-tahnaa
  • 1 rkl soijakastike
  • 300 g kuha- tai ahvenfileitä

Kaalisalaatti

  • 12 pientä punakaalta
  • 1 kpl porkkanaa
  • 1 salottisipuli
  • 1/2 dl majoneesia
  • 1/2 dl ranskankermaa
  • 2 tl wasabi-tahnaa
  • 2 rkl appelsiinimehua
  • sokeria
  • suola

Hölskykurkut

  • 12 kpl kurkkua
  • n. 2 rkl riisiviinietikkaa
  • 1 rkl sokeria
  • n. 1/4 tl suolaa
  • 1 rkl seesaminsiemeniä

Lisäksi

  • Sriracha-chilikastiketta
  • 4 kpl Brioche-sämpylää
  • Nippu paksoin lehtiä
  • 1 dl korianteria, tuoreita lehtiä

1.Nypi ruodot tarkasti pois kalafileistä. Leikkaa kuhafilee noin kolmen sentin levyisiksi viipaleiksi. Puolita ahvenfileet tarvittaessa. Sekoita marinadi ja anna kalat maustua siinä jonkin aikaa.

2.Raasta kaali ja kuoritut porkkanat karkealla terällä. Voit myös leikata kaalin veitsellä ohuiksi suikaleiksi. Hienonna sipulit.
Sekoita kasvikset laakeassa kulhossa.
Yhdistä kastikeainekset. Lisää salaattiin.