Siirry sisältöön

Kevätsipuli-sitruuna -kirjolohta ja kesäistä perunasalaattia

30 min

Tästä ohjeesta riittää ruokaa neljälle henkilölle. Valmistusaika 30 minuuttia.

2 pkt Kalaonni Kevätsipuli-sitruuna -kirjolohipalaa
500 g pestyjä varhaisperunoita
Yksi nippu kevätsipulia
6 kpl retiisiä viipaleina
Yksi suolakurkku kuutioina
80 g tuoretta pinaattia
Yksi ruukku rucolaa
4 keitettyä kananmunaa lohkoina
½ fenkoli suikaleena
Nokare voita
Sormisuolaa
Pippuria myllystä
1 tl tillin siemeniä
2 rkl limen mehua
Reilu loraus kylmäpuristettua rypsiöljyä

Valmistusohjeet:

Perunasalaatin valmistaminen
Keitä perunat kypsiksi ja anna jäähtyä sen verran, että pystyt leikkaamaan ne lohkoiksi. Laita lämpimälle paistinpannulle nokare voita ja kuullota fenkolia niin että ne hieman pehmenevät. Lisää pinaatti ja ota pannu pois liedeltä. Kääntele pinaattia hetki pannulla ja kaada perunoiden joukkoon. Lisää retiisi, suolakurkku, pilkottu kevätsipuli ja rucola. Mausta suolalla, pippurilla, tillin siemenillä, limen mehulla ja sekoita. Tarkasta maku, lisää öljy lopuksi ja sekoita. Laita salaatin päälle viimeisenä kananmunalohkot.

Kalapalojen paistaminen
Laita kalapalojen pintaan hieman öljyä ja grillaa halsterilla grillissä nahkapuoli ylöspäin melkein kypsäksi. Käännä halsteri ja pidä hetki toisinpäin. Grillaa lisäksi esim. ruisleipäviipaleita.

Kalaonni resepti Kevätsipuli-sitruuna -kirjolohta ja perunasalaattia