Siirry sisältöön

Savupaholaispizza

30 min

Ainekset (4 annosta)

Reseptit: Anssi Kantelinen / Ravintola UrbanPizzapohja:

  • 25 g hiivaa
  • 2 dl kädenlämpöistä vettä
  • 1 tl suolaa
  • 4,5 dl durumvehnä jauhoja
  • 1 rkl unikonsiemeniä
  • 2 rkl rypsiöljyä

Liota hiiva veteen. Lisää loput aineet nesteeseen ja vaivaa n.10 min. Anna taikinan kohota n. 30 min. Jaa taikina neljään osaan ja kaulitse ohuiksi pohjiksi.

Täytteet:

  • 3 dl paseerattua tomaattia
  • 200 g tuorejuustoa
  • 400 g savupaholaislohta pilkottuna
  • 2 kpl avocadoa viipaleina
  • 200 g villitomaatteja viipaloituna
  • 1 ruukku basilikaa
  • loraus oliiviöljyä
  • 1 pnt ohueksi siivutettua kevätsipulia
  • ripaus sormisuolaa
  • rouhittua mustapippuria

Levitä pizzan päälle paseerattua tomaattia n. 3 rkl ja tuorejuustoa n. 2 rkl. Paista 250-asteisessa uunissa n. 8-10 minuuttia. Loput täytteet asetellaan kypsän pizzan päälle tuoreena.

Kuvat: Joonas Koponen / Spottikuva