Siirry sisältöön

Tomaatti-fenkolirisottoa, loimulohta ja fenkolinsiemenillä maustettua smetanaa

40 min

Tomaattirisotto

  • 2 dl risottoriisiä
  • 2 rkl öljyä
  • 1 fenkoli n. 100g
  • 1 tomaatti
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 0,75 dl valkoviiniä
  • 8-10 dl tomaattimehua
  • 1 tl suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 40 g raastettua parmesaania
  • 1 rkl mascarponejuustoa
  • 30 g voita

Hienonna fenkoli ja valkosipuli, leikkaa tomaatit 1 cm kuutioiksi. Lämmitä tomaattimehu kattilassa kiehuvaksi, pidä lämpimänä. Freesaa toisessa kattilassa fenkoli, valkosipuli ja tomaattikuutiot kuultavan pehmeiksi. Lisää riisi ja kuullota keskilämmöllä, kunnes riisi muuttuu läpikuultavaksi. Lisää valkoviini, sekoittele ja anna nesteen haihtua. Lisää kuumaa tomaattimehua vähän kerrassaan, kuudessa osassa koko ajan sekoittaen ja pitäen riisi puuromaisena. Sekoittaminen pitää riisin irtonaisena ja tärkkelys tekee liemestä kermaisen. Kypsennä riisilaadusta riippuen 16-19 minuuttia, kunnes riisi on sopivan ”al dente”. Nosta kattila pois lämmöltä ja sekoita joukkoon juustot sekä voi. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna vetäytyä
noin 5 minuuttia ja sekoita ennen tarjoilua.

Fenkolismetana

  • 3 rkl smetanaa
  • 0,25 tl jauhettuja fenkolinsiemeniä
  • 1 tl sitruunan mehua

Sekoita ainekset keskenään.
Tarjoa risoton sekä savulohen kanssa.