Siirry sisältöön

Kevätsipuli-Sitruuna -kirjolohta ja chimichurria

60 min

Neljälle hengelle

2 pakettia Kalaonni Kevätsipuli-sitruuna -kirjolohipaloja
400g maa-artisokkaa
100g mustakaalia
4 omenaa
1 kevätsipuli
1 chili
2 nippua lehtipersiljaa
50g parmesaania
50g pinjansiemeniä
1 valkosipulinkynsi
1 sitruuna
2dl rypsiöljyä
Voita
Suolaa

 

Valmistusohjeet:

Mausta maa-artisokat öljyllä sekä suolalla ja paahda 180-C asteisessa uunissa noin 40 minuuttia kunnes kypsiä. 

Paahda pinjansiemeniä 180-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia tai paistinpannulla matalalla lämmöllä. Soseuta rouheasti sauvasekoittimella paahdetut pinjansiemenet, lehtipersilja, raastettu parmesaani, valkosipuli, chili, raastettu sitruunankuori sekä mehu ja rypsiöljy. Mausta suolalla.

Leikkaa mustakaali ja omena suikaleiksi. 

Laita pannuun ruokalusikallinen rypsiöljyä sekä nokare voita ja paista kalan maustepintaa pari minuuttia. Aseta kala tämän jälkeen uuniastiaan nahkapuoli alaspäin ja kypsennä loppuun uunissa 180 asteessa noin 10 minuuttia.

Pyöräytä paahdetut maa-artisokat, mustakaali- ja omenasuikaleet ruskistuneessa kalan paistorasvassa. Lisää suolaa tarvittaessa.

Viimeistele annokset leikatulla kevätsipulilla.

 

Kalaonnen Kevätsipuli-sitruuna -kirjolohipakkaus ja siitä valmistettu annos.