Siirry sisältöön

Savupaholainen (chili maustettu lohi) ja vietnamilainen yrttisalaatti

30 min

Reseptit: Anssi Kantelinen / Ravintola UrbanAinekset (4 annosta)

400 g savupaholaislohta

Vietnamilainen yrttisalaatti:

  • 400 g ohueksi suikaloituja kasviksia esim. kurkku, retiisi, porkkana, fenkoli, retikka tms.
  • 4 ruukkua yrttejä esim. kirveli, thaibasilika, basilika, korianteri, rucola, ruohosipuli ja lehtipersilja
  • 0,25 dl riisiviinietikka
  • 0,5 dl sokeria
  • 0,75 dl vettä
  • 1 mieto chili hienonnettuna
  • 1 tl hienonnettua inkivääri
  • 0,5 dl soijakastiketta
  • 120 g suolapähkinöitä

Yhdistä kattilassa etikka, sokeri, vesi, chili ja inkivääri. Kiehauta nopeasti ja anna jäähtyä. Sekoita kulhossa kasvikset ja yrtit. Jaa salaatti annoskulhoihin.

Pyöräytä salaatin päälle 1,5 rkl riisiviinietikkalientä ja 2 tl soijakastiketta, jonka jälkeen lohko päälle savupaholaislohta sekä ripottele suolapähkinät sekaan.

Kuvat: Joonas Koponen / Spottikuva