Siirry sisältöön

Kalavapriikille Benella-brändin käyttöoikeus

fb_kuva.jpg

Kalavapriikki ja Raisioaqua ovat allekirjoittaneet sopimuksen, jonka myötä Kalavapriikki saa oikeuden käyttää tuotteissaan Benellan brändiä.

Jatkossa Kalavapriikin kautta toimitetaan Benellan brändiä kantavia kaloja. Tulevaisuudessa Benellan kaloista tullaan mahdollisesti myös jalostamaan Kalaonni-tuoteperheen tuotteita.

Benellan brändi kertoo vastuullisesti kasvatetusta ja terveellisestä kalatuotteesta. Benellan siiat, kirjolohet ja kuhat ruokitaan kotimaisella rehulla, jonka raaka-aineiden lähteenä käytetään Itämeren silakkaa ja kilohailia. Menettely pienentää meren fosfori- ja typpikuormitusta, kertoo liiketoimintajohtaja Tomi Kantola.

– Benella-kalojen kasvatuksen myötä poistamme Itämerestä enemmän fosforia kuin mitä koko Suomen kalankasvatuksen fosforikuormitus on. Myös typpikuormitus pienenee 75 prosentilla. Benellan kautta kuluttajalla on mahdollisuus kalaa syömällä vaikuttaa Itämeren tilaan suoraan.

Benella-kalat ruokitaan Raision ruokintainnovaatiolla, jolla voidaan varmistaa, että jokainen kala sisältää juuri oikean määrän sydänystävällisiä EPA- ja DHA-rasvahappoja.

Kotimaisuus takaa vastuullisuuden

Benellan merkki tuotteessa on synonyymi sen kotimaisuudelle. Esimerkiksi Benella-kirjolohi on nimenomaan suomalaista kirjolohta, ei norjalaista lohta. Kotimainen tuote on paras valinta niin kalanjalostuksessa, vähittäiskaupassa kuin ravintolamaailmassakin.

– Kalavapriikin myötä saamme Benella-kaloille suuren kotimaista tuotetta arvostavan asiakasverkoston. Kalavapriikki on Suomen nykyaikaisimpia alan toimijoita niin Kalaonni-tuotteiden kuin tuotantolaitoksen ja -tilojen osalta, Tomi Kantola kuvailee.

Kalavapriikin perusarvo on ympäristövastuullisuus, minkä vuoksi Benella-kalat ovat itsestään selvä valinta jalostukseen. Itämeren tilaa parantava kasvatustapa ja kalojen elinympäristön kunnosta huolehtiminen on äärimmäisen tärkeää paitsi eettisyyden mutta myös mahdollisimman laadukkaan tuotteen vuoksi. Kaikissa hankinnoissaan Kalavapriikki pyrkii kaikin tavoin suosimaan kotimaista kalankasvatusta.

Kalavapriikille ja Benellalle ympäristövastuullisuus tulee luonnostaan – ja on liiketoiminnan elinehto.

Benella-kaloja kasvatetaan sekä meressä että sisämaan kalanviljelylaitoksilla.

Lue lisää Benellan tuottajista.