Siirry sisältöön

Pakkaus on puoli ruokaa – viimeisen päälle tuore kala löytyy paketista

Kalaonni-pakkaus

Tuoreinta kalaa saa monen mielestä edelleen palvelutiskistä tai kauppahallista. Mutta kuinka moni ostaa jauhelihaa tai broileria niistä? Onko valinta sittenkin valmiiksi pakattu ja paistovalmis liha tai kana? Usein unohtuu, että kotimainen pakattu kala on myös huippulaadukasta ja taatusti tuoretta.

Purimme kalapakkauksen auki ja siltä tosiaan vaikuttaa – kotivesien tuoreimmat maut löytyvät paketista. Siksi onkin hienoa, että pakatun kalan suosio kasvaa vuosi vuodelta. Kuluttajan arki on helpompaa ja monipuolisempaa, kun kauppojen kalahyllyiltä löytyy sekä maustamattomia että maustettuja puolivalmiita kalatuotteita.

Kalasta voi kokata yhtä lailla samoja ruokia kuin lihasta ja kanasta. Tuoreita ideoita tai reseptejäkään ei tarvitse keksiä itse, sillä niitä voi narrata suoraan verkosta. Pääasia on, että kun raaka-aine on tuoretta, tulee ruoastakin varmasti herkullista.

Keskiössä kylmäketju

Katkeamaton kylmäketju varmistaa kalan huippulaadun ja tuoreuden. Kun valmis tuote suljetaan tehtaalla pakkaukseen, alkaa matka kohti kaupan hyllyä. Kalavapriikin tehtaalla Kuopiossa pakataan Kalaonni-tuoteperheen kotimaisia kirjolohituotteita.

– Pakkaamme tuotteemme erittäin perusteellisesti valvotuissa tiloissa, jotka noudattavat elintarviketurvallisuusmääräyksiä, kertoo Kalavapriikki Oy:n toimitusjohtaja Jari Korhonen.

– Kun kalaa ostaa kaupasta, kannattaa kylmäketjusta huolehtia myös kotiin saakka, aivan kuten lihan ja broilerin kohdalla, Korhonen muistuttaa.

Pakkauksessaan kala pysyy tuoreen raikkaana ja se on helppo kuljettaa siistinä kotiin. Pakatun kalan käsittely kotona on myös mielettömän helppoa, kun tuotteen voi siirtää pakkauksesta suoraan pannulle, grilliin tai uuniastiaan.

Kalaonni Paholaisen kirjolohipakkaus

Unohda hävikki, hävitä kierrättämällä

Pakattu kala on erinomainen täsmähankinta kuluttajan ostoskorissa. Kun ostaa sopivasti, ei kotiin jää ylimääräistä pyörimään ja pilaantumaan. Ruokahävikin minimointi kotikeittiössä on myös huoletonta, koska kalateollisuus hyödyntää kalasta tehokkaasti kaiken ylijäämän.

– Pakatuissa kirjolohituotteissamme käytämme vain huolella ruodittuja fileepaloja, joista kuka tahansa tekee vaivatta terveellistä ja maukasta kalaruokaa muutamassa minuutissa, vaikka mökkikeittiössä tai matkailuauton mukana kulkevassa grillissä, Korhonen lupaa.

Pakkaus on myös helppo kierrättää. Kalavapriikin käyttämät pakkausmateriaalit ovat täysin kierrätettäviä ja pakkauksissa on kierrätysohjeet.

– Pakkaamme vain olennaisen, jotta jokainen voi nauttia parhainta suoraan paketista.