Siirry sisältöön

Kuopiolainen kalaruokatalo ryhtyi toimiin turvatakseen kotimaisen raaka-aineen saatavuuden – Kalavapriikki Oy Kalankasvatus Vääräniemi Oy:n osakkaaksi

Kotimaisen kestävästi tuotetun kalaruoan tuotanto sai uutta puhtia, kun Kalavapriikki Oy osti osuuden Kalankasvatus Vääräniemi Oy:stä. Strateginen yhteistyö poikii tasaisen raaka-ainevirran kalaruokatalolle sekä taatusti vastuullisesti valmistetut, tuoreet kalatuotteet kuluttajien ja vähittäiskauppiaiden iloksi.

Kalankasvatus Vääräniemi Oy on pohjoisen kalan tuottaja ja kestävän kalankasvatuksen edelläkävijä Suomessa. Yritys kasvattaa ruokakalaa ja kalanpoikasia istutettavaksi vesistöihin. Kalavapriikki Oy puolestaan kehittää, jalostaa ja myy kotimaisia, vastuullisesti valmistettuja kalatuotteita Kalaonni-tuotenimellä valtakunnallisesti. 

Kalavapriikin toimitusjohtaja Jari Korhonen kertoo yrityksen hankkineen osakkuuden kalankasvatustuotannosta, jotta omavaraisuutta laadukkaan ja tuoreen kotimaisen raaka-aineen suhteen saadaan nostettua.

– Kalaonni-tuotteissa käytettävän siian ja kirjolohen kotimaisuusaste on jo yli 90 prosenttia, mutta tavoitteemme on käyttää vain kotimaista kalaa. Sitä on saatavilla ajoittain rajallisesti, varsinkin tuoreena. Nyt varmuus laadukkaan, kestävästi kasvatetun raaka-aineen saatavuudesta paranee merkittävästi. Tästä hyötyy sekä ympäristö, kotimainen kala-ala että asiakkaidemme hyvinvointi, Korhonen iloitsee.

Laatu sinetöi ostopäätöksen – yhteinen arvopohja ennakoi hyvää tulevaan

Yrityskaupan taustalla on pitkä ja hyvä yhteistyö, mikä on vahvistanut yritysten keskinäistä luottamusta. Korhonen kertoo Vääräniemen Kalankasvattamon tehneen heihin vaikutuksen niin kalaraaka-aineen kuin koko toiminnan laadukkuudella.

– Teimme ostopäätöksen laatu edellä. Vääräniemen kala on kaikilla mittareilla erittäin korkealaatuista ja toiminta luotettavaa. Olosuhteet kalankasvatukselle ovat erinomaiset pohjoisen kylmissä vesissä. Lisäksi hajautettu tuotanto lisää turvallisuutta. 

Kaupan toteutumista vauhdittivat myös yhtenevät arvot ja yrityskulttuuri. Molemmat haluavat tuottaa laadukasta, kotimaista kalaa vastuullisesti ja ympärivuotisesti. Lisäksi yritysten juuret ovat perheyrittäjyydessä. Kalavapriikki kuuluu perheomisteiseen, vuonna 1899 perustettuun Heino Groupiin. Yrittäjäveljekset Harri ja Kari Vääräniemi ovat luotsanneet eteenpäin 11 vuotta alkujaan heidän isänsä 1980-luvulla perustamaa yritystä. 

– On hienoa jatkaa tästä eteenpäin Kalavapriikin kanssa, joka myös pistää työssään ympäristöystävällisyyden, laadun ja asiakkaan tarpeet etusijalle. Olemme samalla aaltopituudella myös kehitystyön suhteen, Kalankasvatus Vääräniemi Oy:n toimitusjohtaja Kari Vääräniemi toteaa.

– Tämä on meille yrityksenä mahdollisuus tehdä vaikka minkälaista uutta sekä uudistaa alan toimintatapoja. Pystymme tekemään tuottaja-jalostajaportaana tiivistä yhteistyötä. Lähdemme hakemaan koko ketjun hyötyä ja lisäämään hyvinvointia, aina kuluttajalle saakka, Vääräniemi painottaa.

 

Lisätietoja:

Jari Korhonen, toimitusjohtaja, Kalavapriikki Oy, 050 543 8163, jari.korhonen@kalavapriikki.fi

Kari Vääräniemi, toimitusjohtaja, Kalankasvatus Vääräniemi Oy, 040 720 9392, kari@vaaraniemi.net