Siirry sisältöön

Kalaonnilla reseptien kehittäminen on yhteistä tekemistä

kalaonni-reseptien-kehittaminen-yhteista-tekemista.jpg

Me Kalaonnilla etsimme jatkuvasti tuoreita ideoita, joista saamme kehitettyä uusia loistotuotteita ja -reseptejä asiakkaitamme ilahduttamaan. Tärkeintä on yhdessä toimiminen – mikään ei lähde markkinoille ilman, että sitä on porukalla maisteltu ja testattu.

– Olennainen osa reseptien kehittämistä on koekeittiömme, joka sijaitsee tehtaallamme Kuopiossa. Sinne kokoonnumme maistelemaan makuja ja vertailemaan vaihtoehtoja, joista sitten valitaan toimivimmat, kertoo Kalavapriikin tuotekehitys- ja laatupäällikkö Ari Hietanen.

Kalaruoan ammattilaisia

Suurimman osan kokeiluista tekee Kimmo Lahti, koekeittiön pääasiallinen kokkikoulutettu vastuuhenkilö, joka toimii Kalavapriikilla myös oston ja myynnin tehtävissä.

– Kimmo on mestari erilaisten maustekombinaatioiden tekemisessä. Esimerkiksi Togorashi-kirjolohipalaa varten kokeilimme valtavaa määrää eri mausteseoksia, jotta löytäisimme juuri sen oikean. Yleensä Kimmon kanssa mukana kehittämisessä olen myös minä, Hietanen toteaa.

Reseptejä toteutetaan yhteistyössä myös Kalavapriikin henkilöstöruokala Ravintola Evän kokin, Aki Tuomaisen, kanssa. Hietasen mukaan tuotteiden ja reseptien kehittäminen on jatkuvaa.

– Meillä on kaiken aikaa kokeilussa muutama uutuus, joita porukalla maistellaan useamman kerran kuukaudessa. Ideat tulevat kaikkialta ympäriltä. Meille on tärkeää, että kuka tahansa voi matalalla kynnyksellä ehdottaa jotain. Kaikki työntekijämme tuovat mukaan oman arvokkaan osaamisensa ja näkökulmansa.

Innostuksesta kalaruokaan

Hietasen omat suosikkituotteet ovat Old School Kylmäsavukirjolohisiivu ja Togarashi-kirjolohipala.

– Old School Kylmäsavukirjolohisiivu on klassikkotuote, joka toimii monipuolisesti lisukkeena tai sellaisenaan leivän päällä. Uutuustuotteista lempparini on Togarashi-kirjolohipala. Itse vain paistan sen pannulla, mutta töissä olemme kokeilleet sitä pizzassa. Kirjolohi siivutetaan raakana ohuiksi viipaleiksi pizzan päälle herkkusienten ja punasipulin kanssa, ja sitten paistetaan normaalisti uunissa. Todella maukasta.

Resepteistä Hietasen suosikki on Pike & Chips. Siinä pääosassa ovat friteeratusta kylmäsavuhauesta tehdyt kalasipsit.

Kalaonni resepti Pike & Chips– Se on uusi ja odottamaton herkku. Saattaisi toimia muillakin vähärasvaisilla kylmäsavukaloilla, Hietanen vinkkaa.

Vaikka kalaruoassa onkin tiettyjä pysyviä perinteitä, pitää sen mielestämme olla kokeilevaa ja hauskaa. Tärkeintä on aito innostus, joka ajaa jatkuvasti testaamaan tuoreita makuja.

– Saamme jatkuvasti palautetta, joka innostaa meitä jatkamaan tuotekehitystä. On hienoa löytää itsellekin uusia suosikkijuttuja, hehkuttaa Hietanen.

Klikkaa tästä reseptipankin ruokaideoihin