Brittiläinen klassikkoruoka Fish & Chips on maukasta arkiruokaa – ja vastuullistakin, kun annokseen koppaa kotimaista kirjolohta. Tämä helposti valmistuva annos on loistava valinta kaveriporukan kotikatsomoon ja toisaalta myös lapsiperheen päivällispöytään.
Ainekset:
1 pkt Blanko kirjolohipala
1 kpl varhaiskaali
2 kpl porkkanoita
1 kpl omena
1 kpl sitruuna
400 g varhaisperunaa
majoneesia
ruohosipulia
suolaa
mustapippuria
Leivitykseen:
vehnäjauhoa
kananmunaa
pankojauhoja
parmesaania
Valmistusohje:
Mausta perunat rypsiöljyllä ja suolalla. Paahda varhaisperunat 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia. Leikkaa Blanko kirjolohipala pituussuunnassa 3 osaan. Sekoita pankojauhot ja raastettu parmesaani. Käytä leivitykseen vehnäjauhoa, kananmunaa ja pankojauho-parmesaani seosta tässä järjestyksessä.
Paista kirjolohipalat öljyssä tai voissa kunnes pinta on kullanruskea. Leikkaa varhaiskaalista, porkkanasta ja omenasta ohutta suikaletta. Sekoita joukkoon majoneesi ja ruohosipuli. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja mustapippurilla.
