Siirry sisältöön

Fish & Chips

50 min

2

Brittiläinen klassikkoruoka Fish & Chips on maukasta arkiruokaa – ja vastuullistakin, kun annokseen koppaa kotimaista kirjolohta. Tämä helposti valmistuva annos on loistava valinta kaveriporukan kotikatsomoon ja toisaalta myös lapsiperheen päivällispöytään.

Ainekset:

1 pkt Blanko kirjolohipala
1 kpl varhaiskaali
2 kpl porkkanoita
1 kpl omena
1 kpl sitruuna
400 g varhaisperunaa
majoneesia
ruohosipulia
suolaa
mustapippuria

Leivitykseen:
vehnäjauhoa
kananmunaa
pankojauhoja
parmesaania

Valmistusohje:

Mausta perunat rypsiöljyllä ja suolalla. Paahda varhaisperunat 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia. Leikkaa Blanko kirjolohipala pituussuunnassa 3 osaan. Sekoita pankojauhot ja raastettu parmesaani. Käytä leivitykseen vehnäjauhoa, kananmunaa ja pankojauho-parmesaani seosta tässä järjestyksessä.

Paista kirjolohipalat öljyssä tai voissa kunnes pinta on kullanruskea. Leikkaa varhaiskaalista, porkkanasta ja omenasta ohutta suikaletta. Sekoita joukkoon majoneesi ja ruohosipuli. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja mustapippurilla.

Kalaonni resepti Fish&Chips