Tästä ohjeesta saat sopivasti annokset kahdelle henkilölle.
Valmistusaika on 40 minuuttia ja voit kokata annokset grillissä tai uunissa ja pannulla.
- 1 myskikurpitsa
- Puoli pussia parmesaania
- Puoli punttia tilliä
- Puoli punttia kevätsipulia
- 1 prk turkkilaista jogurttia
- 1 valkosipulin kynsi
- Puolikas kurkku
- 3 rlk sitruunamehua
- 1 pkt Blanko-kirjolohi
- Öljyä
- Suolaa
Valmistusohjeet:
Pese kurpitsa ja leikkaa siitä suunnilleen sentin paksuisia kiekkoja noin 8 kpl.
Leikkaa kiekkojen pintaan viiltoja ja laita kurpitsakiekkojen päälle hieman öljyä sekä suolaa.
Laita jogurtti kulhoon, raasta sekaan kurkku, valkosipuli ja lisää joukkoon sitruunamehu, hieman sokeria ja suolaa ja sekoita.
Raasta parmesaani, hakkaa tilli ja kevätsipuli ja sekoita ne keskenään.
Grillaa kurpitsakiekkoja käännellen kunnes ne ovat kypsyneet ja saanet hyvän paahtuneen värin. Kun kurpitsat ovat kypsiä, lisää niiden päälle parmesaani-yrttisekoitus. Anna juuston paahtua kurpitsan pintaan.
Lisää kirjolohipalojen päälle hieman öljyä ja grillaa paloja nahkapuoli alaspäin noin 5 min.
Kun kirjolohipalat alkavat kypsyä, pudota lämpöä tai nosta ne lämpötasolle kypsymään loppuun.
Reseptiyhteistyö: Aki Tuomainen, Ravintola Evä