Valmistusaika 30 minuuttia.
4 viipaletta pekonia
5 rkl majoneesia
1 rkl sitruunamehua
4 kpl kananmuna
1 pkt Maestro Loimukirjolohta
reilusti rucolaa
4 viipaletta leipää (esim. hapanjuuri)
1 dl väkiviinaetikka
Suolaa
Valmistusohjeet:
Paista pekonisiivut rapeiksi. Sekoita majoneesi ja sitruunamehu kulhossa. Paahda leivät.
Uppomunien valmistaminen:
Laita kaksi litraa vettä kiehumaan laakeaan kattilaan ja anna sen kiehua reilusti hetken aikaa. Riko kananmuna esim. kahvikuppiin, yksi muna kerrallaan. Hiljennä veden kiehumista ja kaada joukkoon väkiviinaetikkaa. Tee keitinveteen lusikalla pieni pyörre ja kaada muna veteen. Pidä vedessä pientä pyörrettä koko keittämisen ajan. Keitä munia 2 minuuttia ja nosta ne varovasti pois vedestä. Munia kannattaa keittää enintään kaksi kerrallaan.
Levitä leivän päälle majoneesi, lisää päälle rucola, pekoni, kananmuna ja kirjolohi.