Kalaonni

Paikallisuus on perusarvomme

Facebook Instagram

  • Etusivu
  • Tuotteet
    • Kuluttajapakatut tuotteet
    • Palvelutiskituotteet
    • Horeca-tuotteet
  • Tietoa Kalaonnesta
    • Yritystarina
    • Paikallisuus
    • Tuotetarina
    • Ympäristövastuullisuus
    • Sertifikaatit
  • Reseptit
  • Kalavastuu
    • Muutosmanifesti
    • Uusi kalapolvi
    • Mittaustalkoot
    • Hiilijalanjäljillä
  • Ajankohtaista
  • Yhteystiedot
  • Kalafest
    • Kisa
  • Suomi
    • English
Etusivu / Reseptit / Grillattua kirjolohta, parmesaanikurpitsaa ja tzatzikia

Grillattua kirjolohta, parmesaanikurpitsaa ja tzatzikia

28.4.2021

Kalaonni resepti grillattua kirjolohta parmesaani kurpitsaa ja tzatzikia

Tästä ohjeesta saat sopivasti annokset kahdelle henkilölle.

Valmistusaika on 40 minuuttia ja voit kokata annokset grillissä tai uunissa ja pannulla.

  • 1 myskikurpitsa
  • Puoli pussia parmesaania
  • Puoli punttia tilliä
  • Puoli punttia kevätsipulia
  • 1 prk turkkilaista jogurttia
  • 1 valkosipulin kynsi
  • Puolikas kurkku
  • 3 rlk sitruunamehua
  • 1 pkt Blanko-kirjolohi
  • Öljyä
  • Suolaa

Valmistusohjeet:

Pese kurpitsa ja leikkaa siitä suunnilleen sentin paksuisia kiekkoja noin 8 kpl.

Leikkaa kiekkojen pintaan viiltoja ja laita kurpitsakiekkojen päälle hieman öljyä sekä suolaa.

Laita jogurtti kulhoon, raasta sekaan kurkku, valkosipuli ja lisää joukkoon sitruunamehu, hieman sokeria ja suolaa ja sekoita.

Raasta parmesaani, hakkaa tilli ja kevätsipuli ja sekoita ne keskenään.

Grillaa kurpitsakiekkoja käännellen kunnes ne ovat kypsyneet ja saanet hyvän paahtuneen värin. Kun kurpitsat ovat kypsiä, lisää niiden päälle parmesaani-yrttisekoitus. Anna juuston paahtua kurpitsan pintaan.

Lisää kirjolohipalojen päälle hieman öljyä ja grillaa paloja nahkapuoli alaspäin noin 5 min.

Kun kirjolohipalat alkavat kypsyä, pudota lämpöä tai nosta ne lämpötasolle kypsymään loppuun.

Reseptiyhteistyö: Aki Tuomainen, Ravintola Evä

Kalaonni resepti grillattua lohta parmesaanikurpitsaa ja tzatzikia

Uusimmat reseptit

Kirjolohikeitto

9.8.2023

Kirjolohi Quesadilla

8.8.2023

Ajankohtaista

Runkausjoen lohitalkoissa istutetut kalanpoikaset pärjänneet luonnossa erinomaisesti

29.8.2023

Kalaonnin tuoteuutuudet kotimaisesta kalasta vastaavat arjen ruokahaasteisiin

24.8.2023

Vastuullinen kala on ilmastohyvis – kotimainen muikku pärjää vertailussa jopa kasvipohjaisiin tuotteisiin

15.8.2023

YHTEYS

Pienen Neulamäentie 5
70800 Kuopio
Puh. +358 20 703 2521

TUOTTEET

Kuluttajapakatut tuotteet
Palvelutiskituotteet

Tietosuoja

Tietosuojaseloste
Evästeinfo

Kalaonni oiva