Siirry sisältöön

Kalavapriikki valittiin vuoden parhaaksi tuottajaksi – yritys avaa nyt innovaatioprosessinsa salat

vuoden-tuottaja-2023.jpg

Glorian ruoka ja viini -lehden toimitus julkaisi jälleen vuoden parhaat teemanumeron, joka nostaa esiin kiinnostavia ruoka-alan ilmiöitä, asioita ja tuotteita. Innovatiivisesta Kalaonni-tuoteperheestään tunnettu kalaruokatalo Kalavapriikki sai listauksessa Vuoden paras 2023 tuottaja -tittelin. Yrityksen toimitusjohtaja kertoo nyt, miten uusien tuotteiden ideointia tehdään yrityksessä ja missä hetkissä parhaat ajatukset syntyvät.

Kalaruokatalo Kalavapriikin toimitusjohtaja Jari Korhonen sai syyskuussa iloisen puhelun. Glorian Ruoka ja viini -lehdestä soitettiin ja kerrottiin toimituksen tutustuneen yrityksen toimintaan ja Kalaonni-tuotteisiin sekä vaikuttuneen siinä määrin, että Kalavapriikki nostettaisiin Vuoden parhaat 2023 -listaukseen.

– Meidät valittiin vuoden parhaaksi tuottajaksi. Saimme kiitosta siitä, että olemme tuoneet tuorekalapuolelle täysin uudenlaisia raikkaita tuotteita kotimaisesta kalasta. Toimituksen raati koki Kalaonni-tuoteperheen onnistuneena, nykytrendeihin ja kuluttajien tarpeisiin hyvin vastaavana. Suomalaiset haluavat syödä tuoretta kotivesien kalaa, mutta sen täytyy valmistua nopeasti ja helposti sekä maistua koko perheelle, Korhonen tiivistää.

Kalaonni-tuoteperhe on luotu elävöittämään suomalaista kalaruokakulttuuria ja jatkuva uusien avausten ideointi on yrityksessä keskeisessä roolissa. Parhaat ideat pulpahtavat pintaan Kalavapriikilla niissä hetkissä, kun suunnittelutyössä höllennetään puristusta.

– Luovimmat tuoteideat kumpuavat hyvästä fiiliksestä, kun vetäydymme viettämään rennosti aikaa yhdessä. Tuotekehityspäivillämme tuotteet eivät ole pääroolissa. Esimerkiksi syksyllä lanseeratun Rapsakka maissipaneroidun kirjolohifileepalan idea syntyi, kun laittelimme porukalla ruokaa mökkimaisemissa ja muistelimme siinä sivussa lapsuuden lempiruokia. Sieltä se ajatus syttyi kalapuikkojen ja Wiener Schnitzeleiden välimaastosta, Korhonen virnistää.

Kalaonni Rapsakka maissipaneroitu kirjolohifileepala

Uudet ideat eivät silti synny tyhjiöstä, vaan ruokaan liittyviä trendejä seurataan yrityksessä määrätietoisesti. Tuotekehitysporukka hajaantuu pieniksi ryhmiksi ja käy maailmalla eri paikoissa tutkimassa ruokailmiöitä useamman kerran vuodessa.

– Tutkimusmatkoillamme emme ole erityisen kiinnostuneita kalaruoista. Juuri kävelimme Kölnissä 30 kilometriä Anuga-messuilla, joka on yksi maailman suurimmista elintarvikealan tapahtumista. Vilkaisimme toki kalaostastotkin, mutta erityisellä mielenkiinnolla seuraamme kasvisruokatrendin kehittymistä sekä pakkaustapoja ja ruoanvalmistuksen teknologiaa.

Glorian Ruoka ja Viini -lehden Vuoden 2023 parhaan tuottajan tunnustuksen saamisen Korhonen kokee tärkeänä asiana henkisesti sinnikkäällä työllä pienestä yrityksestä kasvuun ponnistaneelle yhtiölle.

– Meille tämä on iso juttu henkisesti. Kun tällainen puhelu tulee, saa vahvistusta sille, että teemme oikeita asioita. Onhan se mahtava fiilis. Yrityksen toimitusjohtajana on ylpeä omasta tiimistä, mitä ovat tehneet. Suurin voimavara eli meidän kehitysosasto ja tuotanto ovat tehneet upeaa työtä. Arvostus vain nousee heitä kohtaan. Jokainen rooli tässä pelissä tarvitaan, että näitä tarinoita tulee.

Lue tästä lisää tuote- ja reseptiikkakehityksestä Kalavapriikilla.

Tutustu tarkemmin tiedotteessa mainittuun Rapsakka-tuotteeseen.