Siirry sisältöön

Palsternakka-fenkolikeitto

40 min

Tästä ohjeesta saat annokset neljälle henkilölle. Valmistusaika on 40 minuuttia.

  • Yksi iso palsternakka
  • 1 fenkoli
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulikynttä
  • 1 loraus valkoviiniä
  • 3 dl vettä
  • 5 dl kuohukerma
  • 50 g voita
  • 1 prk smetanaa
  • 1 pkt Old School Kylmäsavukirjolohisiivu
  • 1 puntti ruohosipulia
  • Saaristolaisleipää tai ruisleipää

Valmistusohjeet:

Kuori ja pilko kasvikset. Kuumenna öljy kattilassa ja freesaa kasvikset. Kaada joukkoon reilusti valkoviiniä ja kiehauta. Lisää joukkoon vesi ja jätä hautumaan miedolle lämmölle.

Pilko kylmäsavukirjolohisiivut ja ruohosipuli pieneksi. Vatkaa smetana kovaksi vaahdoksi ja lisää joukkoon kirjolohi ja ruohosipuli.

Viipaloi leipä.

Kun kasvikset ovat kypsiä ja erittäin pehmeitä soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää joukkoon samalla kuohukermaa ja lopuksi voi. Lämmitä keitto miedolla lämmöllä.

Laita lusikalla leivän päälle kirjolohismetanaa ja laita se lautasen pohjalle. Kaada keitto ympärille ja koristele ruohosipulilla.

Kalaonni resepti