Siirry sisältöön

Ainekset (4 annosta)

Pizzapohja:

1 kpl pakastettua valmispizzataikinaa  (tai tee itse pizzapohja Kalaonnin savupaholaispizzan reseptillä

 

Täytteet:

Noin 200 g kylmäsavukirjolohta (esim. Kalaonnin Old School kylmäsavukirjolohi) tai 400 g loimukirjolohta 

1 purkki tomaattikastiketta (paseerattua tomaattia) 

1 pkt mozzarellajuustoa

1 pkt parmesanjuustoa (noin 1 dl parmesanraastetta)

Valmiiksi pikkelöityä punasipulia (katso nopea resepti täältä)

Noin 1 dl oliiveja

Kapriksia

1 ruukku basilikaa

1 ruukku rucolaa

Vinkki! Jos haluat tehdä pizza biancon eli valkoisen pizzan, käytä tomaattikastikkeen sijaan tillillä ja sitruunalla maustettua creme fraichea.

 

Valmistusohje:

  • Sulata valmispizzataikina tuotteen ohjeiden mukaisesti tai valmista itse taikina.
  • Esilämmitä uuni 230 °C asteeseen. 
  • Työstä pizzataikinaa käsin tai kaulimella leivinpaperin päällä kunnes koko on noin kaksinkertainen.
  • Leikkaa mozzarella siivuiksi ja raasta parmesanjuustoa
  • Levitä pizzapohjan päälle sopivasti tomaattikastiketta (tai tilli-sitruuna creme fraichea)
  • Lisää mozzarellaa ja parmesanjuustoa mieluisa määrä.
  • Lisää muut haluamasi täytteet ja paista uunissa noin 7–8 min. 
  • Viimeistele pizza tuoreella basilikalla tai rucolalla.