Ilmastonmuutos, korona ja Ukrainan-sota ovat herättäneet suomalaiset pohtimaan ruoantuotannon kestävyyttä, turvallisuutta sekä riittävän omavaraisuuden tärkeyttä. Tämä on voimistanut haluamme suosia kotimaista ruokaa. Silti lähes 80 % syömästämme kalasta on ulkomaista.
Kalaelämysskaban voitto Korpilahden yhteiskoululle
Haastoimme yläasteikäiset kalaelämysskabaan, jonka palkintona oli 1 000 € luokkaretkikassaan. Kalaskabasivulle uiskenteli yksi jos toinenkin kelpo kalatarina, joten voittajan valinta oli varsin haastavaa. Tästä huolimatta, meillä on nyt voittaja.
Jätehuoltomme päästöhyvityksillä elvytettiin luontokadosta kärsivää seutua Etiopiassa
Kerroimme taannoin jätehuoltomme päästöjalanjäljen tasaamisesta hiilineutraaliksi. Otimme silloin käyttöön palvelun, jossa Lassila & Tikanoja (L&T) mittaa jätehuollostamme syntyvän hiilijalanjäljen ja auttaa hyvittämään sen positiivisilla ilmastoteoilla.
Kalaonnin kirjolohituotteiden valikoimasta löytyy nyt itämainen ja japanilainen makumatka-uutuus
Kalaonnin kuluttajapakattujen kirjolohituotteiden valikoima on laajentunut kahdella uudella upealla maulla. Näiden uutuusmakujen perässä ei tarvitse matkustaa kauas, sillä jokainen kotikokki löytää nämä uutuusherkut kulman takaa omasta lähikaupasta.
Kalaherkku Lepposa-kirjolohipäällykäinen ilahduttaa leivän päällä ja tuo helppoutta arkeen
Kalaonnen kuluttajapakattujen tuotteiden valikoima on saanut rinnalleen uuden herkullisen ja helpon kalatuotteen.
Uusi kalaruoan ystävien sukupolvi kasvuun koulujen kotitalousopetusta tukemalla
Kala on tuonut hyvinvointia suomalaisille vuosituhansia. Sen syömisen terveyshyödyt tunnistetaan yleisesti ja lähikalan ilmastoystävällisyyteen ollaan heräämässä. Suurelle osalle huomisen aikuisista kala on silti vieras ruoka-aine sekä kauppakassissa että lautasella.
Tiedote: Kuopiolainen kalaruokatalo ryhtyi toimiin turvatakseen kotimaisen raaka-aineen saatavuuden – Kalavapriikki Oy Kalankasvatus Vääräniemi Oy:n osakkaaksi
Kotimaisen kestävästi tuotetun kalaruoan tuotanto sai uutta puhtia, kun Kalavapriikki Oy osti osuuden Kalankasvatus Vääräniemi Oy:stä. Strateginen yhteistyö poikii tasaisen raaka-ainevirran kalaruokatalolle sekä taatusti vastuullisesti valmistetut, tuoreet kalatuotteet kuluttajien ja vähittäiskauppiaiden iloksi.
Hyvää Suomesta -merkki polskii nyt myös Kalaonnin tuotteissa
Tuotteillemme on myönnetty arvostettu Hyvää Suomesta -merkki. Merkki polskii jatkossa pakkauksissamme kertomassa tuotteissa käytetyistä kotimaisista raaka-aineista ja suomalaisesta työstä.
Rekry: etsimme tukkumyyjää Kalavapriikki Oy:lle
Haluaisitko edustaa vahvassa kasvussa olevaa kotimaista ruokabrändiä, joka potki ihan siikana jo heti syntyessään?
Jätehuoltomme hiilijalanjälki on pyöreä nolla
Olemme vannoneet kalavastuun nimeen, että teemme yrityksestämme hiilineutraalin vuoteen 2030 mennessä. Tavoitteeseen pääseminen vaatii meitä muuttamaan toimintamme monella eri kulmalla. Kumppanimme Lassila & Tikanojan auttoi meitä hiljattain tasaamaan jätehuoltomme ilmastovaikutukset. Kalavapriikin jätehuolto hoituu nyt siis hiilineutraalisti!
Muikulla on mielettömän pieni hiilijalanjälki
Tämän jutun tarkoituksena oli kertoa, miksi Mieletön muikku -tuotteellamme on niin pieni hiilijalanjälki. Kertasimme samalla muikun muita hyviä ominaisuuksia, eikä kehukierroksesta ollut tulla loppua! Päätimme jakaa näkemyksemme, miksi jokaisen sekasyöjän kannattaisi paistaa muikkuja ruoaksi useamman kuin kerran kesässä.
Kalaonni mittasi ja julkisti ensimmäisenä suomalaisena kalatalona tuotteidensa hiilijalanjäljet
Kalaonni-tuotteita valmistava kuopiolainen Kalavapriikki Oy on selvittänyt ensimmäisenä kotimaisena kalaruokavalmistajana kuluttajapakattujen tuotteidensa yksilölliset hiilijalanjäljet. Laskenta paljasti kalajalosteiden tuotannossa aiheutuvien kasvihuonepäästöjen muodostuvan jopa 95 prosenttisesti raaka-aineesta.